Recenzija Domagoj Jakopović Ribafish: Samo je jedan kralj – buncek sa zeljem

13/12/2016

Buncek dolazi u obilatoj porciji (300 grama mesa), pečenim krumpirićima i dinstanim kiselim kupusom. Prekrasna crna tavica u drvenoj koljevci idealan je način za vrhunsko posluživanje ovog jela, a svakako preporučamo i Batkove lepinje, vjerojatno najbolje u gradu.

Meso je sočno, meko, podatno, svinja u meni bi htjela malo više masnih dijelova, ali ovaj je pajcek bio u vrhunskoj formi. Krumpir je najslabija karika u ovom jelu jer smo za prilog crvenom bunceku nekako od davnina navikli na bijelo žuti restani ili pire krumpir, ali kad se oslobodite okova prošlosti – shvatite da je sasvim ok. Dapače… Najzanimljiviji dio tanjura je svakako masni, meki, kiseli, u vinu dugo tretirani kiseli kupus obogaćen brdom sitno narezanog aromatičnog špeka. Briljantan okus, još ako ste ljubitelji papra u zrnu, nema kraja sreći.

Rezultat, bogata porcija, vraćanje u obiteljska druženja i posjete selu, po pristupačnoj cijeni od 65 kuna – sve fino zaliveno belgijskim pivom – ipak smo ušli u EU! Najtoplije preporuke uredništva Gastro.hr, a ako se želite sami poigrati buncekom, evo par korisnih recepata!

Pročitajte cijelu priču na Gastro.hr.

batak buncek 3 - BatakZanimaju te ostale novosti?

Pročitaj više 🙂Close
Close